• Početna>
  • Vesti>

Advokat L.J: Određen kućni pritvor; oružje samo na fotografijama

Foto Radio Mitrovica sever, ilustracija

Srbinu L.J. uhapšenom na Jarinju 1. oktobra određena je mera kućnog pritvora u trajanju od 30 dana, rekao je medijima ispred Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici njegov advokat Azdren Hodža.

Na današnjoj sednici nakon izlaganja odbrane i protivljenja zahtevu tužilaštva, tužilaštvo je promenilo zahteve za određivanje pritvora.

„Oni su se složili da se odredi mera kućnog pritvora, tako da smo se i mi zarad efikasnosti, mira i odvijanja normalne procedure, složili se da se mom branjeniku odredi mera kućnog pritvora“ rekao je Hodža.

Kaže da su on i njegov klijent zadovoljni, jer je odbrana od početka smatrala da nema dokaza za ograničenjem slobode.

„Smatram da je potrebno da kažem da nije zaplenjeno oružje, vršen je pretres u njegovom stanu i nije nađeno oružje. Ništa od njega protivpravno nije konfiskovano. Radi se o starim slikama sa nekim oružjem, za šta smo mi objasnili da se ne radi o pravom oružju već o nekim drugim stvarima. Kada smo se usprotivili sa dokazima, tužilaštvo je obrazložilo da ovo lice ne mora da se pritvori sa čime smo u suštini zadovoljni“ naveo je Hodža.

Hodža kaže da L. J. tužilaštvo tereti za neovlašćeno posedovanje oružja.

L.J. je priveden na prelazu Jarinje 1. oktobra, kada je krenuo na sahranu S.N koji je ubijen u sukobima u Banjskoj 24. septembra.

Comments

Pročitaj još