U Kosovskoj Mitrovici otvoren “Pirit festival”

Foto Kontakt plus

Pirit festival, prvi po redu, otvoren je sinoć u „Mitrovica Rock School“ klubu. Pet raznolikih bendova, tri lokalna i dva gostujuća, ujedinili su publiku u Kosovskoj Mitrovici u ljubavi prema različitim muzičkim žanrovima.

U pitanju su autorski bendovi – „Fabrika za ljubav“, „Psychosonic Boris & Hosenfefer“, „Omnibusi“, „‘De sad?“ i „Zhiva“.

Festival je otvorio lokalni rok bend „Fabrika za ljubav“ čiji su autorski tonovi postavili uvod za ono što će uslediti. Potom je svoj pank-rok pečat na festivalu ostavio bend ‘De sad? iz Raške. Atmosferu je dodatno zagrejao „Psychosonic Boris & Hosenfefer“ kroz garaž-pank.

Sa nešto drugačijim zvukom, art-popom, bina je pripala i poznatom mitrovičkom autorskom bendu „Omnibusi“ iz Kosovske Mitrovice.

Završetak festivala obeležio je novi glas domaće muzičke scene. Hedlajner večeri, Zhiva, donela je publici u Kosovskoj Mitrovici zvuke alternativnog popa, hip-hopa, regea…

Druženje se nastavlja i večeras. Bendovi „Hosenfefer“, „Škart“, „Protektori“, „Jesus, Rashiid!?“ i „School Bus“ spremni su da zatvore festival uz tvrđi zvuk – pank.

Pirit festival pokrenuli su lokalni muzičari i ljubitelji muzike sa ciljem da stvore prostor za kvalitetnu muziku, druženje i širenje pozitivnih vrednosti. Ako je suditi po sinoćnoj atmosferi, ovi mladi entuzijasti su i te kako dorasli zadatku koji su sebi postavili.

Comments

Pročitaj još