• Početna>
  • Vesti>

Izložba skulptura Branislava Ristića večeras u Gradskom muzeju Kosovska Mitrovica

Gradski muzej Kosovska Mitrovica organizuje zložbu skulptura akademskog vajara Branislava Ristića iz Štrpca, koja će se održati u nedelju 19. mart 2024. godine sa početkom od 20 časova.

Branislav Ristić je rođen 21. februara 1978. godine u Uroševcu. Osnovne i master studije završio je na Fakultetu umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na odseku vajarstva u klasi profesora Peka Nikčevića. Saradnik je u nastavi Fakulteta umetnosti Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.Učesnik je likovnih kolonija kao i nekoliko zajedničkih izložbi. Organizator i seloktor likovne kolonije „Jesen u Sirinićkoj župi“, Štrpce 2022. i 2023. Član je ULUKiM-a. Živi i stvara u Štrpcu.

,,Njegovo stvaralaštvo predstavlja impresivno ostvarenje kojim istražuje suštinske teme i bogatstvo kulturnog nasleđa regiona. Kroz tehničku veštinu, emotivnu rezonancu i tematsku složenost, Ristićeva dela postaju ne samo estetski artefakti ,već i snažni nosioci kolektivne memorije i duhovne dubine kosovskog duha”. Anđela Zuvić- diplomirani etnolog i antropolog.

Comments

Pročitaj još