• Početna>
  • Vesti>

“Kros RTS-a kroz Srbiju” održan u Mitrovici: Imamo masovnost , cilj nam je da nas bude više

Foto: Radio Mitrovica sever

„Kros RTS-a kroz Srbiju“ 34. po redu, održan je danas u Kosovskoj Mitrovici i okupio je veliki broj predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca.

Na krosu su učestvovali učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski Božur“, svih osnovnih i srednjih škola u Kosovskoj Mitrovici, kao i mališani iz Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac otvorio je takmičenje i izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja đaka.

„Izuzetna čast i zadovoljstvo mi je što već dugi niz godina prisustvujem ovakvoj organizaciji, krosu, koji, čini mi se, nigde u čitavoj Srbiji nije ovako organizovan. Imamo možda masovnost veću nego opštine koje imaju više stanovnika. Uspeli su nastavnici fizičkog vaspitanja, zajedno sa direktorima, da ukažu na to da naši učenici dođu ovde. Moto treba da nam bude da učestvujemo, da nas bude što više. Cilj je da se deca ne povrede, da odu kući živa i zdrava i da pokažemo koliko nas ima, a ima nas mnogo. Nadam se da će nas iduće godine biti ovde još više i da će ovaj kros biti masovniji nego ove godine“, kazao je Zaporožac.

Trke se organizuju u više kategorija, prema uzrastu i polu, a najbolji su nagrađeni medaljama i diplomamam.

Kros je i ove godine održan na potezu od Hrama Svetog Dimitrija do Multimedijalnog centra i balon sale.

Organizatori ovogodišnjeg događaja su Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije, Osnovna škola „Sveti Sava“ i Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Comments

Pročitaj još