• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija i poreska služba u ekspoziturama Poštanske štedionice zbog sumnje da „posluju ilegalno“; EULEX nadgleda

Kosovska policija sprovodi akciju provere u ekspoziturama Banke Poštanska štedionica ( u Beriljskim zgradama , u glavnoj filijali ove banke (Ul. Vlade Ćetković) i ispred filijale u Zvečanu) i Upravi za trezor u Severnoj Mitrovici zbog sumnje da „posluju ilegalno“, izjavio je za Radio Mitrovica sever zamenik komandira regionalne policije za sever Kosova Veton Eljšani.

U sve postojeće filijale Banke Poštanka štedionica na Severu, kao i u službu Uprave za trezor ušla je Kosovska policija. Na licu mesta se nalaze i pripadnici EULEX-a i KFOR. U Kosovskoj policiji kažu da oni zajedno sa Poreskom službom, a po nalogu Tužilaštva vrše kontrolu „nezakonitog poslovanja“, potvrdio je Eljšani.

Akcija se, kako saznajemo u policiji, sprovodi u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, a na osnovu naloga tužilaštva.

Inače, danas je bila predviđena isplata socijalnih davanja, dečiji i roditeljski dodatak, a za sredu je bila najavljena i isplata naknada nezaposlenima.

Comments

Pročitaj još