• Početna>
  • Vesti>

Svećlja: Zatvorena Uprava za trezor i šest poslovnica banke Poštanska štedionica

Foto Radio Mitrovica sever

Kosovska policija, poreska služba i njihovi pripadnici među kojima je bila i jedna uniformisana žena uklonili su zvanične table Uprave za trezor i Narodne banke Srbije.

„Republika Srbija, ministarstvo finasija, Uprava za trezor, filijala Kosovska Mitrovica“ stajale su sa obe strane ulaza u prostorije Narodne banke Srbije bivšeg SDK.

Table su bile postavljene na ovim prostorijama nakon rata, s obzirom na to da su prostorije ove službe ostale na jugu. Služba je sve vreme funkcionisala.

Ispred ovih prostorija postavljena je žuta traka a ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećla, oglasio se nakon toga uz izjavu da je zatvoreno šest poslovnica Poštanske štedionice koju naziva takozvanom i nelegalne finansijske institucije Srbije koje , kako je rekao “nelegalno posluju” u okviru Kosova.

„Kosovska policija u saradnji sa Poreskom upravom Kosova, u četiri opštine na Severu Kosova, danas je izvršila akciju kontrolu i zatvaranje šest jedinica takozvane Poštanske štedionice (Banka Poštanska Štedionica) kao nelegalne finansijske institucije Srbije u Republici Kosovo“, rekao je Dželjalj Svećla.

Comments

Pročitaj još