• Početna>
  • Vesti>

U nedelju besplatni preventivni internistički pregledi u KBC Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Mitrovica sever

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u KBC Kosovska Mitrovica se nastavlja, pa će u nedelju 19. maja, građani moći da provere krvnu sliku i nivo šećera u krvi  u bolničkoj laboratoriji i da uz to obave ultrazvučni pregled abdomena i kardiološki pregled.

Pregledi će se obavljati od 8 do 17h, a po potrebi i kasnije.

Direktor mitrovačkog KBC dr Zlatan Elek rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je juče u Ministarstvu zdravlja Srbije održan sastanak sa ministrom Zlatiborom Lončarom i da je doneta odluka da se sa akcijom preventivnih pregleda nastavi i u narednim mesecima.

“Nisu potrebni uputi za ove preglede i nije potrebno nikakvo zakazivanje, čak i oni koji nemaju zdravstvenu knjižicu, biće tog dana pregledani. Cilj ovih pregleda je da prevencijom pokušamo da poboljšamo zdravlje našeg stanovništva, u smislu da ako na vreme otkrijemo neku bolest, u ranoj fazi, na vreme možemo i da zakažemo preglede kod drugih specijalista” rekao je Elek.

Prema Elekovim rečima, ukoliko se otkrije oboljenje, pacijentu će po hitnom postupku, biti zakazan pregled  kod specijaliste već naredne nedelje. Ako se utvrdi da je neki pacijent u lošem stanju, biće hospitalizovan.

“Tako ćemo uspeti i da rasteretimo zdravstveni sistem, da ljudi ne moraju da čekaju u redovima na Internom odeljenju niti da zakazuju preglede” dodao je Elek.

Comments

Pročitaj još