• Početna>
  • Vesti>

Nuno Keiros preuzeo dužnost stalnog predstavnika UNDP-a na Kosovu

UNDP

Diplomata portugalskog porekla Nuno Keiros (Nuno Queiros) imenovan je za predstavnika Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu.

Keiros zamenjuje gospođu Mariju Suoko koja je ovu funkciju obavljala poslednje četiri godine.

kako navode iz UNDP-a, radio je kao vršilac dužnosti stalnog predstavnika u Azerbejdžanu (januar – jun 2023.) i imao je tri odvojena zaduženja kao zamenik stalnog predstavnika UNDP u Albaniji od 2019. do 2023. godine, Ekvadoru od 2014. do 2019, a, takođe, bio je vršilac dužnosti stalnog predstavnika UNDP, i Ekvatorijalna Gvineja od 2011. do 2014.

Pridružio se UNDP-u kao mlađi programski službenik u Nikaragvi (2003-2005), nakon čega je usledio položaj ekonomiste menadžmenta u Centru za poslovna rešenja u Birou za menadžment (2005-2006) i kao specijalista za politike, izvršni službenik i specijalni Pomoćnik glavnog finansijskog službenika UNDP u Kancelariji za finansije, administraciju i upravljanje resursima (2006-2011).

Kueireš je iskustvo pre pridruživanja UNDP-u stekao u Evropskoj komisiji (2001-2002) i privatnom sektoru (2003).

Magistrirao je ekonomiju i političke nauke i magistrirao politički razvoj na Univerzitetu u Mančesteru, magistrirao evropske političke i administrativne studije na Evropskom koledžu i magistrirao međunarodne odnose na “Universite Libre de Brukelles”.

“Pored maternjeg portugalskog jezika, govori i engleski, španski, kao i francuski. Uživa u fudbalu i mnogim drugim sportovima i raduje se istraživanju lepote Kosova sa svojom porodicom”, navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još