• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Severna brigada virtuelna organizacija u Kurtijevoj glavi, a Civilna zaštita godinama unazad integrisana u kosovske institucije

Srpska lista u saopštenju dostavljenom medijima zahteva od Kfora i Euleksa da najhitnije razmesti svoje snage “na svim neuralgičnim tačkama na severu Kosova i Metohije i preventivnom delovanjem spreče da Kurti ostvari svoj pakleni plan i ugrozi mir na ovim prostorima” dan nakon što je Kosovo odlukom vlade proglasilo Civilnu zaštitu i Severnu brigadu terorističkim organizacijama.

Srpska navodi da odlukom režima Aljbina Kurtija da nepostojeće organizacije Civilna zaštita i Severna brigada proglasi terorističkim je “deo plana Kurtijevog režima da stvaranjem izmišljenog, virtuelnog neprijatelja opravda nastavak političkog terora koji sa svojim specijalcima sprovodi na severu Kosova i Metohije kroz neosnovana hapšenja nevinih Srba, maltretiranje i zastrašivanje građana”.

Da nije opasna, ova aktivnost Aljbina Kurtija, Dželala Svečle i ostalih prištinskih ministara bila bi smešna, navodi Srpska.

” Ipak, planovi koji proističu iz ove odluke ukazuju da Kurti umesto deeskalacije na poziv čitave međunarodne zajednice i čitavog srpskog naroda planira dalju eskalaciju, represiju i učvršćivanje parapolicijske, okupacione vlasti na severu Kosova i Metohije” saopšteno je iz Srpske liste.

“Podsećamo građane da je Severna brigada virtuelna organizacija koja postoji u Kurtijevoj glavi, a Civilna zaštita godinama unazad integrisana sa svojim nekadašnjim radnicima u kosovske institucije, od kojih ti radnici i danas primaju platu” stoji dalje u saopštenju.

“Isto tako, podsećamo sve da ova jučerašnja odluka Kurtijevog režima dolazi nakon predstave koju je očigledno pripremio Kurtijev režim, kada je pronađeno fantomsko vozilo sa nekakavim oružjem, koje je pre moglo stati u kamion nego u putničko vozilo, ali i nakon bačene nekakve zapaljive naprave kod zgrade opštine Severna Mitrovica. U oba slučaja lice mesta se nalazi u parametru koji nedeljama unazad kontrolišu Kurtijevi specijalci, njihove kamere i dronovi te ostala oprema za nadzor” saopštila je Srpska lista.

U saopštenju se dalje ističe da je “Kurti uspostavio jedinstven sistem koji je ništa drugo do lov na veštice u 21. veku, po kome se nepostojeće organizacije, koje nisu javno nikada viđene, niti preuzele odgovornost za teroristički napad, proglašavaju terorističkim organizacijama. Podsećamo da je u toku miran demokratski protest građana, te da se na severu nije dogodio nijedan napad koje bi iko ozbiljan i normalan mogao nazvati terorističkim.

Mada posle upotrebe termina “fašistička milicija” za Srbe na severu, nas više ništa od Kurtijvog režima ne može iznenaditi” istakla je Srpska lista te imajući sve navedeno u vidu, “a u želji da sprečimo da Kurtijev režim inscenira neke nove provokacije i za to optuži Srbe ili neku novu virtuelnu organizaciju, te time sebi da alibi za progon i zastrašivanje Srba zahtevamo od Kfora i Euleksa da najhitnije razmesti svoje snage na svim neuralgičnim tačkama na severu Kosova i Metohije i preventivnom delovanjem spreče da Kurti ostvari svoj pakleni plan i ugrozi mir na ovim prostorima” zaključuje se u saopštenju.

Vlada Kosova u četvrtak je proglasila “terorističkim organizacijama” Civilnu zaštitu i Brigadu sever, uz obrazloženje da “njihovi pripadnici stoje iza nemira na severu Kosova”.

Comments

Pročitaj još