Vučić danas na otvaranju Generalne debate UN-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas u Njujorku otvaranju Generalne debate svetskih lidera, u okviru 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija, koja će trajati do 26. septembra.

Aleksandar Vučić prisustvovaće otvaranju Generalne debate i govoru koji će održati američki predsednik Džozef Bajden, a nakon toga ga očekuju brojni bilateralni susreti, uključujući sastanke sa predsednikom Gvatemale Eduardom Faljom i saveznim kancelarom Austije Karlom Nahemerom.

Vučić će prisustvovati i neforalmom ručku koji za lidere Zapadnog Balkana priređuje šef diplomatije EU Žozef Borelj, a popodne, po njujorškom vremenu sastaće se sa Generalnim sekretarom UN-a Antonijom Guteresom.

Inače Vučić se u ponedeljak sastao sa kopredsedavajućom srpskog kokusa kongresmenkom Klaudijom Teni sa kojom je, kako je saopšteno, razgovarao o brojnim regionalnim i globalnim pitanjima.

Predsednik Srbije u sredu će se obratiti Generanoj skupštini, gde će, kako je najavljeno, ukazati da je Srbija spremna za svaki kompromisni dogovor sa Prištinom ali da je neprihvatljivo da Kosovo i Metohija postane članica Ujedinjenih nacija. 

Comments

Pročitaj još