• Početna>
  • Vesti>

Srpsko lekarsko društvo: Nagrada za najbolje diplomiranog studenta dodeljena Dr Kristini Cvetnić iz Kosovske Mitrovice

Foto: Radio Mitrovica sever

Povodom Đurđevdana, slave Srpskog lekarskog društva, najstarije strukovno udruženje lekara, dodelilo je priznanja najzaslužnijima, koji su godine i decenije uložili u razvoj srpskog zdravstva i zdravlje građana. A onima koji su budućnost naše medicine i stomatologije, najboljim studentima, dodeljena su prva priznanja.

Nagradu za najbolje diplomiranog studenta u 2023. godini dobila je dr Kristina Cvetnić sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici – odsek stomatologija.

Marljivim i vrednim radom dr Cvetnić je stekla visok nivo znanja i opravdala ugled visokoškolske ustanove na kojoj je studirala.

“Težila sam da što više naučim, pre svega zbog sebe i svoje buduće afirmacije, ali sam sve jedno počastvovana nagradom koju mi je dodelilo najsatrije strukovno udruženje lekara. To će mi biti podstrek za dalji rad i usavršavanje u oblasti stomatologije”, kaže dr Kristina Cvetnić.

Srpsko lekarsko društvo broji oko 28.000 članova, lekara i stomatologa, i ima 49 specijalističkih sekcija. Od 6. maja najbolji diplomirani studenti Medicinskog fakulteta u Prištini, dodelom prvog priznanja već na početku svoje karijere, postali su članovi Srpskog lekarskog društva.

Pored toga, kada priznanja dodeljuju čelni ljudi najstarijeg strukovnog udruženja u Srbiji, koje je ušlo u 153. godinu postojanja, nagrade još više znače i obavezuju.

Comments

Pročitaj još