Proslavljen Markovdan u Šilovu

Foto: RTV Puls

Vladika raško-prizrenski Teodosije održao je svetu arhijerejsku liturgiju povodom Markovdana u crkvi u Šilovu u prisustvu više od stotinu vernika iz tog mesta Kosovskog Pomoravlja.

Liturgija je bila posvećena Svetom Marku, koja je hramovna slava u Šilovu, ali i u celom mestu.

Sveti Marko, poznat i kao Markovdan, je hramovna slava u Šilovu, ali i u čitavom mestu.

Miroslav Maksimović i Nikola Stanojković, meštani Šilova, izrazili su zadovoljstvo što se svake godine na isti način obeležava Markovdan, primećujući da se svake godine okuplja sve više vernika u crkvi.

Posle liturgije i litije, ispred crkve je održan kulturno-umetnički program. Učestvovali su: glumica narodnog pozorišta u Prištini, Jasmina Stojiljković, inače rodom iz Gnjilana, solisti Nevena Đorđević iz Novog Brda, kao i Nadja Stanojković i Aleksandra Jovanović iz Šilova, etno muzikolog Nikola Mitić, KUD Jovan Kojić u Vrbovcu, Pevačka grupa Manasije Conić u Gornjem Kuscu i škola folklora u Silovu pod rukovodstvom Zvonimira Živkovića, svojim nastupima oduševili su prisutne.

Mirjana Savić, koordinatorka kancelarije za mlade, izrazila je svoje zadovoljstvo što je pomogla pri organizaciji ovog programa.

Organizacija kulturno-umetničkog programa bila je rezultat inicijative Bobana Jovanovića, uz podršku kancelarije za mlade Gnjilane, KPC Božidar Šandor u Šilovu, Turističke organizacije Gnjilane i RTV Puls.

Comments

Pročitaj još