• Početna>
  • Vesti>

U Gradskom muzeju postavka dečjih radova sa Vaskršnje radionice

Foto; Kontak plus

Posetioci Gradskog muzeja u Kosovskoj Mitrovici danas i sutra u prilici su da pogledaju radove nastale tokom Vaskršnje radionice u kojoj su učestvovali mališani ovdašnjih osnovnih škola i predškolci.

Ovi radovi su rezultat dečije kreativnosti mališana Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“, OŠ „Branko Radičević“, OŠ „Sveti Sava“ i Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“.

Prilikom svečanog otvaranja postavke mališane, njihove roditelje i goste pozdravio je pedagog i kustos Gradskog muzeja Nikola Milovanović, koji je istakao da su tokom nekoliko dana Uskršnje radionice deca imala priliku da se upoznaju sa raznim tehnikama crtanja, oslikavanja, bojenja i modelovanja vaskršnjih jaja.

Podsetio je da je sa decom radio Igor Spasojević iz Gradskog muzeja i da je druženje sa mališanima bilo jako interesantno i zanimljivo.

„Ponosni smo u kolektivu kada vidimo da je aktivnost koju smo organizovali kod dece podstakla njihovu motoričku sposobnost, njihovo razmišljanje i vizuelni i umetnički doživljaj prema našem prazniku“, rekao je on.  

Milovanović je naveo da su deca imala izraženu želju da se upoznaju sa radom Gradskog muzeja tokom trajanja radionice i da se nada da će zaposleni u muzeju sve češće organizovati ovakve aktivnosti.

Milovanović se u ime Gradskog muzeja u Kosovskoj Mitrovici zahvalio svim školama na saradnji uz posebnu zahvalnost Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica koji je pokrovitelj svih aktivnosti koje organizuju.

Comments

Pročitaj još