Bisljimi i Abot o događajima na severu i energetici

Foto: Vlada Kosova

Zamenik premijera Kosova zadužen za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasom Abotom o poslednjim događajima na severu i energetskoj situaciji.

U šturom saopštenju dostavljenom medijima, navodi se da su “zamenik premijera Bisljimi i ambasador Abot razgovarali su o dešavanjima poslednjih dana na severu Kosova i o odluci Vlade da odloži za 1. septembar primenu odluka o preregistraciji vozila na RKS tablice i o ulazno-izlaznim dokumentima od 29. juna 2022. godine, u koordinaciji sa američkim i evropskim međunarodnim faktorima”.

Sagovornici su govorili i o trenutnoj svetskoj energetskoj situaciji i naglom rastu cena uvoza energije, a Bisljimi je podsetio i na “mere podrške građanima koje je Vlada odobrila u vezi sa vanrednim stanjem u snabdevanju energijom”.

Besnik Bisljimi se zahvalio ambasadoru Abotu na njegovom angažovanju, saradnji i “kontinuiranoj koordinaciji između Kosova i Ujedinjenog Kraljevstva”, zaključuje se.

Comments

Pročitaj još