• Početna>
  • Vesti>

Vaskršnja olimpijada u Lešku – nagrade za najjače i najlepše jaje

Foto Kosovo onlline

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

Pobednici su nagrađeni novčanim nagradama od 30 do 500 evra, a pokrovitelj ovogodišnje Vaskršnje olimpijade je Fondacija “Delije”.

Na kraju u znak praznika nad praznicima kako to najčešće nazivaju pravoslavni vernici dan Hristovog Vaskrsenja u vazduh su pušteni baloni od kojih je u bojama zastave Srbije napravljena brojanica.

Protojerej-stavrofor Milomir Vlašković čestitao je najradosniji praznik Vaskrs svim vernicima i dodao da su radost upotpunila deca.

” Hristos Voskrese, Vaistinu Voskrese i radost donese. Velika je radost je danas na celom zemaljskom šaru, a nejveća ovde kod nas u Lešku gde se okupio ovaj broj vernika posle noćašnje Liturgije gde se puno njih pričestilo. Radost su upotpunila ova divna deca koja su danas došla da osete radost Vaskrsenja od malih beba do starih baka i deka da u iskrenoj ljubavi proslavimo ovaj najradosniji praznik.

Vasilije Pavlović odneo je pobedu za najjače jaje, nije kaže očekivao nagradu.

” Na ovaj dan mislio sam da neću osvojiti ovu nagradu, ali mi se posrećilo jer sam imao najjače i najlepše jaje”, kazao je Pavlović.

I Teodora Jasnić, Vaskrs i nagradu za najlepše jaje će proslaviti kako je rekla uz pirodicu.

“Pobedu iskreno nisam očekivala, ali eto pobedila sam. Vaskrs ću proslaviti u krugu porodice u nadam se najboljem” , kazala je Jasnić.

Vasilije Vukićević ovaj praznik pamtiće kao najlepši, jer ističe osvojio najlepšu nagradu.

“Danas mi jedan od boljih praznika, nisam očekivao da ću osvojiti nagradu, a Vaskrs ću provesti sa porodicom”, rekao je Vukićević.

Kada smo uz onog najjačeg i najboljeg mi se ne bojimo, dodao je protojerej-stavrofor Milomir Vlašković.

“Kada smo u timu najboljeg onda se ne bojimo jer znamo da ćemo uvek biti pobednici. Nije lako završiti trku, nije lako pobediti, uvek čeka Veliki petak i veliko stradanje, ali opet Gospod vaskrsava i svojim rukama koje na krstu širi sv enas grli. Dobro nam došli vazda ovde, slavili Sveto Gospodnjeg Vaskrsenje”, rekao je Vlašković.

Comments

Pročitaj još