• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Neka radost današnjeg dana okrepi naš verni narod širom sveta, a posebno na KiM

Foto Radio Mitrovica sever (ponoćna liturgija u hramu Sv.Dimitrija)

Srpska lista čestitala Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, vladiki Raško-prizrenskom i kosovsko-metohijskom Teodosiju, sveštenstvu i monaštvu i vernom narodu.

“U ime Srpske liste patrijarhu srpskom Porfiriju, vladiki Raško-prizrenskom i kosovsko-metohijskom Teodosiju, sveštenstvu i monaštvu naše svete crkve, našem vernom narodu ma gde živeo čestitamo najradosniji srpski praznik Vaskrs tradicionalnim pozdravom HRISTOS VASKRSE. VAISTINU VASKRSE!

Neka radost današnjeg dana okrepi naš verni narod širom sveta, a posebno na našem Kosovu i Metohiji, i da snage da se izborimo sa svim nedaćama i nepravdama koje su se nadvile nad našim narodom i našom crkvom.

Da ostanemo i opstanemo čuvajući Kosovo i Metohiju za generacije koje dolaze.

Neka uz Božiji Blagoslov jedinstvo, mir i bratska ljubav budu uteha i oslonac svima nama u ovim teškim vremenima a put kojim ide naš narod bude isti onaj koji su zacrtali naši preci od Svetoga Save do danas.

Neka bi Bog bio uz nas u danima i godinama pred nama kako bi naša otadžbina bila i ostala snažna i jaka kao svetionik slobode i mira za sve narode koji u njoj žive.

Da svetost današnjeg praznika obasja duše sve naše braće i sestara u rasejanju i da im snage da istraju i ako Bog da vrate se na naše Kosovo i Metohiju”, navodi se u čestitki.

Comments

Pročitaj još