• Početna>
  • Vesti>

Rakić i Sunjogu o razvojnom fondu za Sever Kosova, trenutnoj bezbednosnoj i političkoj situaciji

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se danas sa šefom Kancelarije Evropske unije/Specijalnim predstavnikom EU Kancelarije na Kosovu Tomaš Sunjogom i sa njim razgovarao o razvojnom fondu za Sever Kosova, trenutnoj bezbednosnoj i političkoj situaciji, presudi Ivanu Todosijeviću i pandemiji Kovid-19.
Ministar Rakić i šef Kancelarije EU na Kosovu su se tokom sastanka saglasili da su investicije jedan od najbitnijih činilaca za bolje uslove života i da je veoma značajno što će Evropska unija nastaviti sa ulaganjima na Severu Kosovu.

Kada je reč o političkoj situaciji, ministar Rakić je rekao da u ovoj oblasti ima dosta problema koje treba rešavati kako bi građani bolje živeli.

Ministar je istakao da je nezadovoljan bezbednosnom situacijom na Kosovu jer veliki broj etnički motivisanih napada govori u prilog tome da su institucije koje moraju da garantuju bezbednost svima u nekom delu svog posla zakazale. Rakić je još i rekao da međunarodne organizacije i institucije moraju snažnije da podignu glas protiv ovakvih incidenata u cilju njihovog suzbijanja.

Po pitanju presude Ivanu Todosijeviću, kojom je osuđen na dve godine zatvora, ministar je tokom razgovora sa šefom Kancelarije EU na Kosovu, naglasio da je ona potpuno nepravedna.

Dvojica zvaničnika su se saglasila da je situacija na Kosovu, kada je u pitanju pandemija Kovid-19 veoma komplikovana i da treba poštovati preporuke struke.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još