• Početna>
  • Vesti>

Miladinov u Štrpcu: Kancelarija za KiM brine o svim srpskim porodicama na Kosovu

Foto: TV Most

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov, u pratnji gradonačelnika Štrpca Dalibora Jevtića posetila je porodicu Milana Drangića.

Miladinov je uručila poklone deci ove porodice i poručila da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju uvek biti na usluzi i njima i ostalim Srbima u Sirinićkoj župi.

Foto: TV Most

„Ovo nije poseta samo porodici Drangić. Ovo je poseta celoj teritoriji naše automnomne pokrajine Kosovo i Metohija. Jutros sam bila u Gori, danas sam u Štrpcu. Na predlog gradonačelnika Dalibora Jevtića došli smo u posetu ovoj porodici. Ovo je poštena, srpska porodica, oboje su nezaposleni, imaju dvoje predivne dece“, rekla je Miladinov.

Kako je rekla,  ova porodica se nikada nije obraćala za pomoć, ali Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zajedno sa političkim predstavnicima na prostoru celog Kosova vodi računa o svim porodicama.

„Mi želimo da pomognemo svakom čoveku na ovom prostoru. Opstanak i ostanak svih porodica ovde i svakog čoveka zavisi, pre svega, od materijalne egzistencije. Njihove potrebe su i naše potrebe i mi ćemo, ono što smo se sada dogovorili, sve da ispunimo, dajemo punu podršku, zajedno sa gradonačelnikom Daliborom Jevtićem, učinićemo sve da poboljšamo uslove i života i rada, kako bi se osećali materijalno sigurno, što će se u nekom narednom periodu i ostvariti“, poručila je Miladinov.

Prema rečima Dalibora Jevtića, porodica Drangić, kao mlada porodica jeste prioritet kada je rad lokalne samouprave u pitanju, a posebno porodice koje nemaju ni jedno zaposleno lice.

„Porodica Drangić živi kao podstanar i prema tome, u narednom periodu naš prioritet će biti, što se tiče ove i sličnih porodica i rešavanje stambenog pitanja ali i rešavanja zaposlenja makar jednog člana“, rekao je Jevtić i zahvalio se Svetlani Miladinov na poseti i pomoći koju Kancelarija za KiM pruža i dodao da Vlada Srbije prati situaciju na terenu i pomaže uvek čak i onima koji se ne obraćaju za pomoć.

Jevtić je obećao da će, u skladu sa mogućnostima i lokalna samouprava pomoći svim porodicamana području opštine Štrpce.

Milan Drangić izrazio je zahvalnost na brizi i pomoći kako gradonačelniku Jevtiću tako i pomoćnici direktora Svetlani Miladinov i Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je uvek tu da pomogne svima.

Miladinov će potom u selu Gornja Bitina predati rukovodstvu sportske rekvizite i opremu za sportsku halu, donaciju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Na kraju posete Štrpcu Miladinov će se sastati sa direktorima škola i zdravstvenih ustanova u ovom kraju.

Miladinov boravi u trodnevnoj poseti Kosovu.

Comments

Pročitaj još