• Početna>
  • Vesti>

Stano: Nastavak razgovora o nevećinskim zajednicama i imovini

Portparol EU Peter Stano najavio je da će se ove nedelje u Briselu nastaviti razgovori glavnih pregovarača Beograda i Prištine o temam pokrenutim na poslednjem sastanku na najvišem političkom nivou.

“Nastaviće se razgovori o temama pokrenutim na poslednjem visokopolitičkom sastanku. Radi se o aranžamanima o nevećinskim zajednicama i rešavanju međusobnih finansijskih potraživanja i imovine, što je do pravnoobavezujućeg sporazuma”, kaže Stano.

Upitan za primenu sporazuma potpisanih u Vašingtonu, Stano ocenjuje da su Srbija i Kosovo u Beloj kući potpisale “izraze njihove pojedinačne bilateralne posvećenosti SAD”, a da detalji potpisanih obaveza treba da se ispune “u skladu sa evropskim aspiracijima” obe strane.

“Potpisani dokument u Vašingtonu se zasniva na prethodnim sporazumima i obavezama iz dijaloga i može da bude dobar doprinos postizanju sveobuhvatnog pravnoobavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa”, zaključuje Stano.

Ranije je najavljeno da će se delegacije Beogrda i Prištine 17. septembra sastati na novoj rundi ekspertskih razgovora u Briselu.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još