Saslušan svedok na ročištu Slađanu Trajkoviću

Foto: Kim

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je ročište u slučaju bivšeg kosovskog policajca Slađana Trajkovića koji je optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1999. godine u Vučitrnu.

Na današnjem ročištu saslušan je svedok tužilaštva Š.B. koji je kazao da je 1999. godine proteran iz Vučitrna gde je živeo sa svojom porodicom. Osim njegove, kako je dodao, proterane su mnoge porodice.

Svedok je istakao da ga je zaustavila Policija dok je tražio utočište za svoju porodicu. Kada je dao svoje isprave, policajac je, prema rečima svedoka, rekao “Slađane, evo ga ovaj što ga tražiš”, te je Trajković, kako je ispričao svedok, došao i puškom udario ga u glavu i rekao mu “ti si onaj koji je zapalio kuću mojim ujacima”.

Svedok je ispričao kako je bila namera da bude streljan ali da su navodno policijaci otišli nakon što su se čule eksplozije.

Nakon ispitivanja od strane tužioca ispitivanje svedoka nastavljeno je od strane advokata odbrane Dejana Vasića.

U pravnom timu Trajkovića je i Jelena Krivokapić, a suđenju prisustvuju i članovi porodice okrivljenog.

Podsetimo, Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici, nešto više od mesec dana pošto je sa svojim kolegama policajcima napustio Kosovsku policiju.

Comments

Pročitaj još