• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kriminalizacijom severa Kosova, Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da kosovski premijer Aljbin Kurti uporno pokušava da, kriminalizujući sever Kosova i Metohije, nađe opravdanje za fizičko i pravno nasilje koje sprovodi nad srpskim narodom, previđajući namerno da je i po zvaničnim statistikama koje je vodila policija u Prištini sever KiM bio najbezbedniji deo pokrajine.

“Pogoršanje bezbednosne situacije na severu KiM je direktna posledica okupacije koju sprovodi Kurti i u to se uveravamo svakoga dana, jer njegove falange sprovode teror, pucaju u Srbe, prebijaju čak i našu decu”, naveo je Petković na platformi Iks.

Kako je dodao, Kurti ne sme da pomene da je pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) upucao braću Stefana i Miloša Stojanovića, da su specijalne jedinice Kosovske policije Rosu upucale Dragišu Galjka, Milana Jovanovića i Srećka Sofronijevića na njegovom kućnom pragu, kao i da je troje Srba mučki likvidirano u Banjskoj, a da se nalaz obdukcije još krije.

“Teror o kojem govorimo nije incident, već konstantno obeležje Kurtijeve politike”, istakao je Petković i podsetio da je od njegovog dolaska na vlast zabeleženo preko 500 etničkih incidenata usmerenih protiv Srba, SPC i njihove imovine.

Kosovski premijer Aljbin Kurti ranije danas izjavio je da “svaka osoba na Kosovu zna da je srpska propaganda o nasilju nad Srbima upravo samo propaganda”.

Comments

Pročitaj još