• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Doneta odluka o prelasku sa srpskih na kosovske vozačke dozvole, rok do 9. avgusta

Vlada Kosova

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, saopštio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo odluku kojom se omogućava prelazak sa srpskih na kosovske vozačke dozvole.

Prema njegovim rečima, ova odluka stupa na snagu 9. maja i biće na snazi do 9. avgusta.

Kurti je putem video-obraćanja na srpskom jeziku naveo da je omogućen veoma lak i efikasan proces prelaska na, kako kaže, validne vozačke dozvole, ne zahtevajući ponovno polaganje vozačkog ispita.

„Prelazak na RKS dozvole omogućava lagodniju i praktičnu registraciju vozila. Pored toga, ne traži ponovno polaganje vozačkog ispita, već proceduru dobijanja dozvole putem podnošenja zahteva pored kojeg svaki građanin treba Centru za opremu dokumentima dostaviti i ličnu kartu, original vozačke dozvole izdate od strane srpskih vlasti, zdravstvenu potvrdu za opremanje vozačkom dozvolom, dokaz o uplati takse, kao i original vozačke dozvole UNMIK-a ili one izdate od strane Republike Kosovo ukoliko se aplicira i za dodavanje kategorija, što je isto omogućeno za vas, dragi građani putem odluke ministra unutrašnjih poslova“, naveo je Kurti.

Građane je pozvao da u što bržem roku podnesu zahtev.

Dodao je da odluka stupa na snagu 9. maja i biće na snazi do 9. avgusta 2024. godine.

https://www.facebook.com/watch/GOVRKS/?ref=embed_video

Comments

Pročitaj još