• Početna>
  • Vesti>

Spirić u poseti Udruženju gluvih i nagluvih; Novogodišnji paketići za socijalno-ugrožene porodice

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je sa svojim saradnicima obišao Udruženje gluvih i nagluvih u Kosovskoj Mitrovici.

Spirić je razgovarao sa članovima Udruženja o njihovim problemima kao i o budućim planovima i tom prilikom im uručio dva šah kompleta.

“Ovo je Udruženje koje dosta traje i koje ima veliki broj članova i ta kompaktnost i uzajamna bratska podrška je itekako vidljiva. Mi kao lokalna samouprava nastavljamo da pomažemo i lokalnim budžetom je planirano finansiranje ovog Udruženja ali su dogovorene i ostale aktivnosti koje će pospešiti i dati učešće na raznim festivalima širom Srbije gde će se predstaviti na najbolji način. Briga o Udruženju je konstantna jer oni žive sa nama a ne pored nas i to ne smemo da dozvolimo, da oni budu isključeni iz raznih društvenih tokova života” rekao je Spirić.

Spirić dodaje da ovo Udruženje za par dana proslavlja 64. godina postojanja i da će tom prilikom dobiti nove prostorije, koje će poboljšati sam rad Udruženja kao i njegovo funkcionisanje.

Član Udruženja Zoran Vukomanović kaže da mu je izuzetno drago zbog današnje posete i da se nada na će se uspešna saradnja nastaviti.

“Mnogo mi je drago što nas je danas posetio predsednik Spirić, koji pruža punu podršku našem Udruženju. Inače, opština jako brine o našim članovima i nadam se da ćemo da nastavimo ovako lepu saradnju” rekao je Vukomanović.

Nakon posete Udruženju, predsednik Spirić je u prostorijama Mitrovačkog dvora, podelio novogodišnje paketiće socijalno-ugroženim porodicama sa tri i više dece.

Više od 100 paketića je za mališane obezbedila firma “Rad 028” iz Zvečana.

“Naš osnovni cilj jeste briga svakog pojedinca na prostoru Kosova i Metohije kao i mir i bolja budućnost i bolje prilike. Perspektiva je sigurno zagarantovana upravo zahvaljujući ovim mališanima. Briga mora da bude konstantna i to upravo čini i Centar za socijalni rad. Mi ćemo nastaviti da pomažemo jedni drugima jer uzajamno poštovanje i bratska ljubav, mora da bude slika onoga što treba da nas krasi u narednom periodu” rekao je Spirić.

Dejan Đinović direktor Centra za socijalni rad kaže današnja akcija pokazuje da država Srbija misli na svoje najmlađe.

“Kao što smo najavili za ovu godinu, nastavljamo sa aktivnostima u pružanju pomoći socijalno-ugroženim porodicama na prostoru Kosova I Metohije. Današnja akcija najbolje pokazuje da Vlada Republike Srbije misli na sve svoje građane a naročito na najmlađe, jer u težimo da nijedno dete ne ostane uskraćeno za novogodišnji paketić” rekao je Đinović.

Predsednik Spirić je mališane pozvao na otvaranje “Ulice otvorenog srca” koja je zakazana za sutra u 12h kod spomenika knezu Lazaru u centru Kosovske Mitrovice a mališane će zabavljati “Happy” grupa iz Beograda.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još