• Početna>
  • Vesti>

Reakcija Srpske liste na pismo Rade Trajković: Prenemaganje i politički egzibicionizam

Nakon otvorenog pisma  predsednice Evropskog pokreta Srba Kosova i Metohije  Rade Trajković nemačkom ambasadoru Akselu Ditmanu u kojem ga upozorava na kako stoji “drastično pomračenje političke atmosfere u Srbiji”, oglasila se Srpska lista, nazvavši njen gest  prenemaganjem i političkim egzibicionizmom.

“U svom otvorenom pismu nemačkom ambasadoru Rada Trajković je iz  samoljublja napravila dve osnovne greške: pomislila je da ozbiljne  države kakva je Nemačka mogu imati simpatije za njenu predstavu, a  druga greška je to što ne shvata da nikoga ne zanima to što ona ima da  poruči na ovakav način.
” navodi se u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske dalje izražavaju mišljenje da Trajković gaji animozitet prema demokratiji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Osim što mrzi i predsednika Srbije i demokratiju, zahvaljujući kojoj  se on i našao na toj funkciji, Rada Trajković govori o „histeričnim“  napadima vlasti na nju i njen lik i delo, a zapravo jedinu histeriju u  tom razgovoru sa samom sobom ispoljava Rada Trajković. 

Priča o liku  i delu Rade Trajković jeste tužna priča o korupciji, pokvarenosti,  srebroljublju, a glavnu ulogu u tom komadu imaju jedan stan u centru  Beograda i automobil kupljeni novcem koji je država Srbija namenila  ugroženim Srbima sa Kosova i Metohije” navodi se u saopštenju.

 

Comments

Pročitaj još