Srbima potrebna sloga, a ne licemerje

Srbima na Kosovu i Metohiji potrebna je sloga i samo sloga, a ne licemerje i dok se vlada Srbije trudi da se bori za prava svojih građana svuda i na svim adresama, neki prave zakulisne dogovore, izjavio je danas u Leskovcu direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
On je istakao da ne prihvata tezu da na KiM postoji nejedinstvo među Srbima, uveren da među Srbima nema nejedinstva.

“Srbi su uz svoju vladu, uz državu Srbiju, a postoje pojedini prodani političari, koji nemaju veze ni sa narodom, ni sa vladom, koji zbog šake albanskog novca trče u zagrljaj Isi Mustafi”, ističe dirktor Kancelarije za KiM.

Kaže i da potpuno razume i podržava većinske i legitimne srpske predstavnike na KiM koji su odlučili da nastave da slede politiku vlade Srbije, da ne povlače jednostrane poteze, te da su se poslanici iz Pokreta socijalista “demaskirali, obelodanili i pokazali kojom stazom žele da idu”.

“Znate kako kažu:”Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zverka pokaže svoj trag. Neka im je srećan put. U narednom periodu mi ćemo nastaviti da podržavamo naš narod, kao što smo to činili i do sada, a ne mogu se na podjednak način tretirati oni koji bez dogovora sa vladom idu da podrže Mustafin budžet i to u trenutku kada svi politički predstavnici Srba bojkotuju učešće, ne iz hira, nego zbog toga što su srpska prava, srpski interesi pogaženi”, rekao je Đurić.

Naglasio je da sve to što je urađeno, “zakulisni dogovor koji je napravljen sa Mustafom”, nije napravljen uz saglasnost i odobrenje vlade Srbije, ne uživa njenu podršku i suprotan je državnim i nacionalnim interesima.

“Svi oni koji tu politiku ne slede, gde god da se nalaze i kojoj god političkoj opciji pripadaju, treba da sami odgovore na pitanje zašto to rade”, rekao je Đurić i istakao da, dok se vlada trudi da pokaže da “države Srbije ima na KiM, i onda kada nas jure i pokušavaju da nas sklone, oni pokušavaju da zbog novca i materijalne koristi, drugi razlog ja ne mogu da zamislim i ne verujem da postoji, pokušavaju da naprave sebi politički interes”.

Govoreći o dosadašnjoj zamenici ministra za rad i socijalno staranje u kosovskoj vladi Mirjani Jevtić, koja će biti postavljena na mesto smenjenog ministra Ljubomira Marića, Đurić je rekao da je na njemu da uvaži stav koji su izneli gradonačelnici svih opština sa srpskom većinom na KiM.

“Dakle, devet od deset gradonačelnika sa srpskom većinom juče je prisustvovalo sastanku na kome su zaključili da su ona i njeno imenovanje neprihvatljivi za srpski narod, da je politički prevrat, koji je ta grupa pokušala da izvede za naše predstavnike neprihvatljiv i ja podržavam njihov stav”, istakao je Đurć.

On nije želeo da otkriva o čemu je razgovarao sa predsednikom Pokreta socijalsta Aleksandrom Vulinom, rekavši da o razgovorima koje vodi u četiri oka, ne govori javno, ali i da je dovoljno jasno rekao šta misli o tome.

“Mislim sve najgore o pokušaju da se sve iza leđa Srbije, srpskih predstavnika, potpuno suprotno svim državnim i nacionalnim interesima, trči u zagrljaj Isi Mustafi, u trenutku kada on gazi, na najgori mogući način prava Srba. I nije dovoljno jednostavno reći- perem ruke, potrebno je uraditi nešto konkretno da se to spreči”, rekao je Đurić.

Comments

Pročitaj još