Ivanoviću ulica ili pešačka zona u Mitrovici

Građanska inicijativa SDP najavila je da danas pokreće peticiju da se Sutjeska ulica u Kosovskoj Mitrovici nazove po njihovom lideru Oliveru Ivanoviću, koji je tu i ubijen pre tri meseca, dok je druga opcija da Ivanovićevo ime ponese pešačka zona, piše “Politika”.

Njegove stranačke kolege iz GI SDP ovako objašnjavaju zašto se u predlogu navodi upravo pešačka zona u Mitrovici: “Da taj deo grada 1999. godine nije odbranjen, ne bi bilo ni Srba na severu Kosmeta. Oliver je sa grupom hrabrih i neustrašivih ljudi organizovao odbranu severa, koji je trn u oku i Albancima i međunarodnoj zajednici”, kažu oni.

Povodom tri meseca od atentata, stranačke kolege, ali i mnogobrojni prijatelji i rođaci, okupili su se juče na mestu na kojem je, sa šest hitaca iz heklera, ubijen Oliver Ivanović.

Izvor: Tanjug, TV Most

Foto: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."