Pacoli : Srpska lista će glasati za demarkaciju

Zamenik predsednika kosovske vlade i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tvrdi da će Srpska lista glasati za ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i to, kako je rekao, bez ikakvih uslova.

Pacoli je na taj način demantovao informaciju iz kabineta predsednika parlamenta Kadrija Veseljija da je Srpska lista uslovila ratifikaciju demarkacije udelom akcija u Trepči.

Prištinski mediji lansirali su ranije danas informaciju da bi Srpska lista navodno pristala da glasa za demarkaciju sa Crnom Gorom, ukoliko bi se Priština saglasila da Beograd postane akcionar kombinata “Trepča”.

Pacoli je za prištinsku “GazetuExpress” rekao da će sednica parlamenta o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom biti održana naredne sedmice i da će Srpska lista, koja čini parlamentarnu većinu, bezuslovno glasati za taj sporazum.

“Glas za Sporazum će na kraju dati i poslanici Srpske liste. Oni će to učiniti bez ikakvog uslovaljavanja “- rekao je Pacoli i podsetio da je on to najavio još početkom marta.

Pacoli, koji je i lider Alijanse za novo Kosovo, međutim, napominje da još nije poznato kog dana naredne sedmice biti održana sednica po tom pitanju.

Pacoli je takođe rekao da je na jučerašnjem sastanku predstavnika političkih partija i predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija, sa ambasadorom SAD u Prištini Gregom Delavijem, razgovarano o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

 

Izvor : Tanjug / TV Most

Comments