• Početna>
  • Vesti>

Petković o sastanku Vučića sa Kvintom: Nikad teži razgovori, svima jasno da je Kurti glavni krivac

Foto: RTS

Direktp Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da su razgovori predsednika Srbije sa ambasadorima Kvinte o odluci Prištine da ukine upotrebu srpskog dinara bili nikada teži. Svima je bilo jasno da je Aljbin Kurti glavni krivac, kaže Petković. Poručio je da se u narednih dan, dva očekuje obraćanje predsednika Vučića.

Petar Petković je, nakon sastanka u Predsedništvu, rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa ambasadorima Kvinte, EU i predstavnikom ambasade SAD u Beogradu snažno branio interese srpskog naroda na KiM.

Pre svega pravo na opstanak i život, naveo je Petković i dodao da nikada nije prisustvovao težim razgovorima.

“I svima je bilo jasno u toj prostoriji gde smo imali sastanak da je Kurti glavni krivac. Svakako, predsednik Aleksandar Vučić i sutra će imati brojne razgovore, telefonske pozive koji se odnose na to da učinimo sve što je do nas, da ovako ponašanje Albina Kurtija konačno neko zaustavi“, rekao je Petković.

Poručuje da će Beograd odluke donositi strpljivo – “mudro, odgovorno, imajući pred sobom dugoročni cilj“.

Dodao je da će se u narednih dan-dva predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti sa svim informacijama u vezi sa ovom temom, ali i uopšte položajem srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji je, ističe, apsolutno ugrožen odlukom Prištine o ukidanju dinara.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji treba da zna, kao što zna, da ima iza sebe državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, jer nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju pravo na Kosovu i Metohiji da žive, da opstaju, da imaju svoju budućnost, da koriste, dakle, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati“, kaže Petković.

Iz Kabineta predsednika je, nakon sastanka u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopšteno da zvaničnog saopštenja sa ovog sastanka neće biti, jer bi, kako je navedeno, svaka formalna reč bila suvišna.

Comments

Pročitaj još