• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Doplatićemo ljudima sa Kosova za prevoz do prelaza, da mogu da podignu novac

Foto RTS printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Beograd Srbima sa Kosova i svima koji primanja ostvaruju u dinarima, doplaćivati za prevoz do administrativnih prelaza, kako bi na automatima i bankama mogli da podignu novac.

“Platićemo 2.500, platićemo i 5.000 dinara više pa ćemo im na Brnjaku i Jarinju, ali i Merdaru i u Končulju postaviti automate, banke i drugo i plaćaćemo prevoz. Život Srbima postaje nesnosan i za to su krivi i Priština i oni koji su zajedno sa nama potpisali sporazum”, rekao je Vučić.

On je rekao da je odluka Prištine o dinaru bezobzirnost i nestvarno foliranje onih koji se prave da ne razumeju o čemu je reč. Priština donese protivpravnu odluku i svi se slože, a onda vas zovu na razgovor i prihvate sve postulate Prištine koje je implementirala i ako to ne pihvatite, kažu dve strane nisu bile spremne za kompromis.

“To je kao da ste me lupili motkom po glavi, a neko treći dođe i kaže nisu obe strane htele da se zaustave. Nećemo postići nikakav dogovor u vezi dinara, već tražimo rešenje kako da isplaćujemo plate i penzije našem narodu i nećemo da učestvujemo u nečemu što nije pravno. Ne pada nam na pamet”, rekao je Vučić.

Dodao je, da ako hoće da omoguće ljudima da primaju plate i penzije, da je to u redu, ali oni ne žele ni logične stvari da prihvate.

“Ako neće državnoj banci da daju licencu, neće ni privatnoj, jer je srpska. Svi znamo ko na divljački način pokušava da spreči Srbe da ostvare svoja elementarna prava”, rekao je Vučić.

Dodao je i da strane države trenutno rade na ukidanju kaznenih mera Prištini, a da u tome prednjače Baltičke zemlje i Nemačka.

Istakao je da je situacija povodom prijema Kosova u Savet Evrope neizvesna, ali da Nemci vode brutalnu kampanju za prijem Prištine.

“Imaće između 29 i 33 glasa, a 31 im je potrebna većina, tako da je sve na ivici”, rekao je Vučić.

On je rekao da će Srbija nastaviti da se bori, ali da ne može da se meri sa Nemačkom, Francuskom i ostalima. Ocenio je i da se bave različitim trikovima, pa i kada je u pitanju formiranje ZSO.

Comments

Pročitaj još