• Početna>
  • Vesti>

Na turniru u basketu sakupljeno 313.000 dinara za malu Doroteu Stanković iz Leška

Foto: Vasilije Stanišković

Na humanitarnom turniru u basketu, u Lešku, koji je organizovan u cilju prikupljanja sredstava za lečenje jedanaestogodišnje Dorotee Stanković, sakupljeno je 313.000 dinara.

Inicijativa za ovu humanitarnu akciju potekla je od Vasilija Staniškovića, apsolventa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, koji je želeo da na ovaj način pomogne svojoj sugrađanki, koja boluje od cerebralne paralize. Pre toga je, na istom mestu, inicirao i turnir za prikupljanje pomoći malom Nemanji Baloviću iz Leposavića.

Nakon uspešno završenog turnira, Vasilije izražava zadovoljstvo postignutim ishodom.

„Uspeli smo da pomognemo i usrećimo porodicu Stanković pred najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Hvala svim ljudima koji su pomogli, a posebno našem bratu Nikoli Premoviću, advokatu, koji mi je bio najveća podrška u ovoj akciji. Veoma sam ponosan na moje Leštane! Lešak jeste malo mesto, ali to malo mesto je pokazalo da ima ljude velikog srca“, kaže Stanišković.

Ovoj humanitarnoj akciji odazvale su se i mnoge poznate ličnosti.

Reprezentativac Srbije, koji trenutno igra u Fulamu, Saša Lukić, donirao je dres za malu Doroteu, dok su, takođe reprezentativac Srbije, Lazar Marković i udruženje „Majka Anastasija“ iz Leposavića uplatili po 60.000 dinara. Novac je donirala i ekipa basketaša sa Malte.

Podršku Dorotei i organizatoru turnira uputili su fudbaleri Lazar Marković, Miroslav Vulićević, Petar Škuletić i Pavle Janković, košarkaš Aleksa Avramović, zatim pevači Nikola Rokvić i Slobodan Radanović, kao i reperi Pavle Janković i Miloš Grubor.

Oni su u svojim video-porukama Dorotei poželeli sreću u njenoj borbi ka ozdravljenju.

S obzirom na dobar odziv ljudi, Vasilijeve humanitarne akcije ovde se ne završavaju. Kaže da će ih biti još.

„Ako Bog da, planiramo u budućnosti još puno humanitarnih turnira sa željom da pomognemo bolesnoj deci sa Kosova i Metohije, ali i deci iz cele Srbije, kojima je pomoć potrebna“, naglašava Vasilije.

Humanitarni košarkaški turnir održan je u nedelju, 28. aprila, na Cveti, u Lešku, a u takmičenju je učestvovalo 30 ekipa iz Leška, Leposavića, severnog dela Mitrovice i Raške.

Najbolji u šutiranju trojki, na održanom turniru, bio je Jakov Petrović iz Leposavića. Ekipa Oniksa, takođe iz Leposavića, odnela je pobedu u seniorskom delu, dok su najbolji u juniorskom delu bili juniori Lešak. Za osvojeno prvo mesto ove ekipe su od organizatora nagrađene peharom i košarkaškom loptom.

Comments

Pročitaj još