• Početna>
  • Vesti>

SKONUS u okviru akcije “Studenti za decu Kosmeta” podelio novogodišnje paketiće članovima udruženja “Podrži me”

Foto: Radio Mitrovica sever

Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) je u okviru humanitarne akcije “Studenti za decu Kosmeta”, podelila novogodišnje paketiće deci i mladima sa smetnjama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici.

Ove godine je u okviru akcije prikupljeno 205 paketića za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju a u njoj su učestvovali studenti univerziteta iz Beograda, Kragujevca, Novog Pazara, Niša i Kosovske Mitrovice.

Dejana Stevanović potpredsednica SKONUS-a za humanitarni rad i volonterizam kaže da je ovo šesta akcija koju organizuje SKONUS.

„Ove godine smo prikupili 1.764.000 dinara, od kojih su kolege iz Kosovske Mitrovice kupile paketiće za decu sa Kosova i Metohije. Pre svega, ovo smo počeli da radimo zbog velike količine emocija koje imamo kada dođemo ovde i zbog toga što je to jako značajno deci jer osećaju da imaju podršku. To je značajno i nama, jer se ovde osećamo mnogo drugačije i kao da tu pripadamo“ kazala je Stevanović.

Student prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Jovana Šmigić kaže da im podrška kolega iz centralne Srbije uvek znači, kako bi se lakše izborili sa svim problemima koji ih okružuju.

„Tu smo jedni za druge, držimo se zajedno i važno je da posvećujemo pažnji deci i onima sa posebnim potrebama, jer oni imaju samo nas a nama je naročito drago da njih obradujemo u ovim prazničnim danima“ rekla je Šmigić.

Ona je dodala da će novogodišnje paketiće podeliti i osnovnim školama na severu Kosova, ali i u nekim školama na jugu.

Predsednica Udruženja roditelja „Podrži me“ Ivana Rakić kazala je da ih predstavnici SKONUS-a svake godine obraduju i dodala da njihovi novogodišnji paketići imaju posebnu čar i vrednost.

„Oni nekada malo zakasne, ali mi znamo da kada stignu njihovi paketići imaju posebnu čar i vrednost jer se radi o mladim ljudima. Ono što je bitno da kažemo je da su tu studenti i Pravog, Filozofskog i Medicinskog fakulteta. I meni je mnogo drago kada dođu studenti Medicinskog fakulteta da volontiraju i tako humana deca koja dođu i iz svog džeparca izdvoje novac, da deca sa smetnjama u razvoju kupe nešto. Pored toga što su mladi humani i sete se dece sa smetnjama u razvoju, mogu da kažem i da najviše verujem u ovu mladost, jer mladost će pobediti sve“ rekla je Rakić.

Ovo je šesta akcija koju organizuje SKONUS pod nazivom „Studenti za decu Kosmeta“.

Comments

Pročitaj još