• Početna>
  • Vesti>

Radnik Pošte: Nećeš da snimaš, da se kladimo u život

Foto: Kim

Radnik obezbeđenja Pošte u Gračanici D.P. danas je sprečavao snimatelja Radija Kim u obavljanju radnog zadatka. On je odgurnuo kameru našem snimatelju i zabranjivao mu da snima kadrove zgrade ove javne ustanove sa javne površine.

Radnik obezbeđenja Pošte je našem snimatelju Živoradu Arsiću kazao da je zabranjeno snimanje Pošte.

„Nemaš pravo da snimaš objekat, ja sam zadužen za to. Dođi u Poštu, javi se kod upravnice i snimaj“, rekao je on.

Snimatelj Arsić je odgovorio da je na ulici, te da ima pravo spolja da snima javnu instituciju.

„Ne možeš, ja sam na ulici“, ponavljao je radnik obezbeđenja. „Ispred mog objekta ne možeš da snimaš, ja radim tu“.

Snimatelj mu je kazao da to nije njegov objekat, na šta je D.P. odgovorio: „Jeste. Ne možeš da snimaš dok se ne javiš upravnici. Ne možeš da snimaš, ja primam platu i ima da te zaustavim, Srbine. Za šta ti primaš platu?“, pitao je našeg snimatelja.

„Ja primam platu da ti ne dozvolim, nemoj da me nerviraš i nećeš da snimaš sigurno, da se kladimo u život! Ajd mrdni, ajde“, kazao je, nakon čega se udaljio i opsovao našeg snimatelja.

Radnik obezbeđenja je potom pretio policijom.

Inače, snimatelji naše kuće više od dve decenije svakodnevno, kao i ostale kolege, snimaju razne priloge po Gračanaci koji često zahtevaju i beleženje takozvanih „pokrivalica“ na ulicama i drugim javnim površinama. Uglavnom nema problema, ali se s vremena na vreme pojave i pojedinci kao radnik obezbeđenja Pošte koji novinarima bez potrebe i povoda otežavaju rad.

Comments

Pročitaj još