Zatvorena birališta na kojima su izbori ponovljeni

Foto: olovka.info

Birališta na kojima je ponovljeno glasanje za narodne poslanike i odbornike Skupštine grada Beograda, zatvorena su u 20 sati.

U Srbiji je danas ponovljeno glasanje na biračkim mestima na kojima nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja na parlamentarnim izborima održanim 17. decembra, kao i na onim mestima na kojima su poništeni rezultati glasanja zbog uočenih izbornih nepravilnosti.

Birači su za narodne poslanike glasali na više od 30 biračkih mesta, a za odbornike u skupštini Beograda na tri. Nešto manje od 20 hiljada građana svoje pravo moglo je da iskoristi do 20 časova.

Nakon zatvaranja biračkih mesta, lokalne izborne komisije u roku od 96 časova treba da podnesu Republičkoj izbornoj komisiji zbirni izveštaj o rezultatima na svim biračkim mestima koja se nalaze na njihovoj teritoriji.

Rok za podnošenje prigovora traje 72 časa od zatvaranja biračkih mesta i utvrđivanja preliminarnih rezultata.

Na još osam biračkih mesta u pet opština biće ponovljeno glasanje na izborima za narodne poslanike 2. januara, saopštila je Republička izborna komisija.

Glasaće se na dva biračka mesta u Bačkom Petrovcu, tri u Beloj Palanci i na po jednom mestu u opštinama Beočin, Mionica i Petrovac na Mlavi.

Comments

Pročitaj još