• Početna>
  • Vesti>

SL: Kurtijev režim tragične događaje iz Banjske sada koristi da opravda svo antisrpsko delovanje

Srpska lista je jutros saopštila da su danas u ranim jutarnjim časovima Kurtijeve specijalne jedinice koje su ilegalno prisutne na severu Kosova i Metohije, brutalno upale u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici.

“Tom prilikom uz prekomernu silu i brutalnost demolirali neke od prostorija, onemogućili rad zdravstvenim radnicima i zastrašivali pacijente koji su na stacionarnom lečenju u ovoj ustanovi”, saopštila je Srpska lista.

“Paralelno sa ovim upadom, brutalni upad je izvršen i u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije, a podatke o tim upadima i dalje prikupljamo.

Prilikom ove brutalne akcije Kurtijevih specijalaca bio je blokiran i put koji vodi ka vrtiću, odnosno predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz” i osnovnoj školi “Sveti Sava”. Nastavnici i vaspitači nisu mogli da dođu do svojih radnih mesta, deca su bila prestravljena, a zabrinuti roditelji nisu smeli da decu odvedu na boravak u vrtić odnosno na nastavu.

Očigledno da Kurtijev režim tragične događaje iz Banjske sada koristi da opravda svo antisrpsko delovanje na Kosovu i Metohiji, kao i da nastavi sa daljim maltretiranjem naših građana.

Treba napomenuti da su pripadnici Euleksa sve ove brutalne upade pratili sa udaljenosti od više desetina metara apsolutno nezainteresovani da spreče maltretiranje srpskog naroda ili da se aktivno uključe i spreče protivzakonito delovanje Kurtijevih slecijalaca.

Pripadnika KFOR-a nije bilo na vidiku prilikom ovog necivilizacijskog ponašanja.

Ostaje nam da pozovemo građane da u ovim ludim vremenima sačuvaju prisebnost i budu uz svoju decu, u nadi da će jednom i na ovim prostorima zavladati mir, te da će i Srbi moći da žive normalnim životom, da se leče bez da ih prepadaju do zuba naoružani specijalci, ili da ih isti ne maltretiraju na putu do vrtića i škole. Ovom prilikom odajemo priznanje zdravstvenim radnicima, vaspitačima i nastavnicima koji su hrabro stali u zaštitu prava svojih pacijenata odnosno dece”, saopštila je Srpska lista.

Comments

Pročitaj još