• Početna>
  • Vesti>

„Oslušni vetar“ Snežane Teodoropulos sutra u Akvarijusu

Duhovno poetsko-muzičko veče povodom nove knjige pesama Snežane Teodoropulos „Oslušni vetar“, biće održano sutra, 15. maja, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

Početak programa, u okviru kog će nastupiti pesnikinja uz pratnju članova Crkvenog hora „Branislav Nušić,“ zakazan je za 20.00.

Ulaz je slobodan.

Snežana Teodoropulos je rođena 1963. godine u Prištini. Osnovnu i srednju školu je završila u Kuršumliji, a Pedagošku Akademiju u Mariboru. Živi u Beogradu i u Nemačkoj. Pevala je u horu Divne Ljubojević u Beogradu, kao i u horu grčke i srpske pravoslavne crkve u Nemačkoj. Uz pomoć pijanista Irine Davidove iz Gruzije i sina Leonidasa Tihomira Teodoropulosa, u saradnji sa muzičkim producentom Ralfom Molerom iz Nemačke obrađuje i peva srpske, gruzijske i ruske duhovne pesme. Bavi se i primenjenom umetnošću – ručne radove oplemenjuje kristalima, satenom, plišom i stvara nove i originalne predmete. Dobitnica više priznanja za doprinos u kulturi, između ostalih i „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Republike Srbije.

„Oslušni vetar“ joj je treća zbirka po redu i sastoji se iz nekoliko celina. Pre ove izdala je i zbirke pesama: „Za posebne ljude“ i „Šapat anđela“.

Comments

Pročitaj još