• Početna>
  • Vesti>

Rok za iseljenje srpskih institucija iz zgrade u Bošnjačkoj mahali odložen

Rok za iseljenje četiri srpske institucije iz zgrade u Bošnjačkoj mahali, pomera se do prijema izveštaja opštinskog inspektorata, a inspektorat će imati 15 dana da taj izveštaj podnese, stoji u najnovijoj odluci koju je danas na svom Fejsbuk profilu objavio gradonačelnik Opštine Severn Mitrovica Erden Atić.

„Rok za oslobađanje objekta, nezakonito korišćenog, odlaže se do prijema Izveštaja od opštinskog inspektorata“ navodi se u odluci.

„Opštinska inspekcija je dužna da utvrdi okolnosti i razloge korišćenja predmetnog objekta koji se prikupljaju obilaskom terena i komunikacijom sa svim stranama“.

„Opštinski inspektorat je dužan da izveštaj iz tačke 1 ovog člana donese u roku od 15 dana, nakon njegovog prihvatanja i ocene nalaza, ovo rešenje se sprovodi u postupku izvršenja, ako su stranke odbile dobrovoljno oslobađanje objekta“ – piše u odluci, koja stupa na snagu danom potpisivanja, odnosno danas.

Prethodno postavljen dvonedeljni rok za iseljenje, istekao je danas.

U medijima se spekulisalo o navodnom pritisku nekih zapadnih zemalja na Prištinu da ne dođe do prinudnog iseljenja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom današnjem obraćanju javnosti takođe nagovestio da će usled intervencije međunarodnih predstavnika, Priština odgoditi sprovođenje ove odluke do sledeće runde dijaloga 14. septembra u Briselu.

Radnici srpskih institucija su od juče u prostoijama ove zgrade, gde su proveli noć, protestujući na taj način zbog ovakve odluke lokalnih vlasti u Opštini Severna Mitrovica.

Comments

Pročitaj još