Gimnazija u Kosovskoj Kamenici proslavila 60. rođendan

Foto: RTV Puls

Danas je veliki dan za školstvo u kameničkom kraju. Obeleženo je šest decenija od osnivanja gimnazije, prilika da se se bivši i sadašnji učenici, ali i ostali građani, podsete na istorijski doprinos ove obrazovne institucije i zahvali zaslužnima.

Na svečanosti su uručena nagrade I priznanja zaslužnim organizacijama i pojedincima, među kojima Kancelarija za Kosovo Metohiju ima posebno mesto.

„Bila sam priatno iznenađena i doživljavam to kao potvrdu rada čitave naše kancelarije i svih kolega i direktora Petra Petkovića“, kazala je za Puls njegova pomoćnica Svetlana Miladinov.

Najavaljuje da će u budućnosti Kancelarija za KiM nastaviti da još više i još bolje podržava srpski narod na KiM i našu decu.

„Sve ovo što sam danas videla daje nam snagu i veru da radimo u interesu opstanka i ostanka našeg naroda u Kosovskom Pomoravlju da bi dobili još više snage i želje da ostanu i čuvaju našu južnu srpsku pokrajinu“, kaže Miladinov.

Povodom jubileja, učenici su izveli prigodan kulturnoumetnički program.

Gimnaziju u Kosovskoj Kamenici danas pohađa sedamdesetak učenika iz ovog dela Kosovskog Pomoravlja što je u granicama višegodišnjeg proseka.

Comments

Pročitaj još