• Početna>
  • Vesti>

U selu Gornje Kusce sa radom je počeo vrtić za mališane iz ovog dela Kosovskog Pomoravlja, sagrađen sredstvima Kancelarije za KiM

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U selu Gornje Kusce prvih dana septembra sa radom je započeo novoizgrađeni vrtić za mališane iz ovog dela Kosovskog Pomoravlja, koji je sagrađen i opremljen sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Reč je o izdvojenom odeljenju Predškolske ustanove „Kolibri“, iz Koretišta, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U vrtić je upisano 90 mališana, a objekat je prilagođen smeštaju svih uzrasta, od jaslene, vrtićke do predškolske grupe.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov iz Sektora za povratak, socijalna pitanja i ljudska prava kaže da je posebno raduje vest o velikom broju upisane dece.

“Jedan od prioriteta Kancelarije za KiM jeste ulaganje u naše najmlađe, našu budućnost na ovim prostorima. Drago mi je kada vidim da su naši vrtići puni, da se deca rađaju, a na nama je da im obezbedimo adekvatne uslove i podršku za njihovo odrastanje” kaže Miladinov.

Ona je podsetila da je nedavno otvoreno renovirano odeljenje vrtića u Osojanu i najavila otvaranje novih obdaništa.

“Uskoro ćemo otvoriti i nov vrtić u Pasjanu i detaljno renoviran objekat u Stanišoru, ali i na drugim lokacijama. Ulažući u naše vrtiće, ulažemo u naš ostanak i opstanak na ovim prostorima, a sve je to moguće zahvaljujući podršci i ekonomskoj stabilnosti naše države Srbije” zaključila je predstavnica Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još