• Početna>
  • Vesti>

Petković o Kurtijevoj poseti Tetovu: Kurti svoju ratobornu misiju sa Kosova širi na okolne teritorije

Foto: Kancelarija za KiM

Kosovski premijer Aljbin Kurti je u Severnu Makedoniju putovao da bi podbunjivao najekstremnije političke strukture Albanaca u toj zemlji, i da bi promovisao fašistički projekat takozvane Velike Albanije, reagovao je u izjavi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Samoproklamujući se za političkog i ideološkog mentora onih koji bi da Severnu Makedoniju destabilizuju i podele, koje smatra sastavnim delom svog suludog velikoalbanskog državotvornog projekta.

I razumljivo je što iz Tetova, koje je u bliskoj prošlosti bilo žarište albanskog terorizma i separatizma u Severnoj Makedoniji, Kurti napada na Beograd, jer Srbija je najdosledniji i najiskreniji prijatelj Severne Makedonije u regionu.

Šta je još potrebno da bi se Kurtijevi sponzori u međunarodnoj zajednici prizvali pameti i shvatili da tetoše čudovište, koje će, ako mu se ne stane na put, razbuktati novi talas sukoba i uništenja na zapadnom Balkanu.

Apelujemo na sve u Severnoj Makedoniji da ne podležu propagandi i ratobornoj retorici Aljbina Kurtija, već da se nastavi izgradnja prosperitetne države Severne Makedonije”, stoji u saopštenju Petkovića.

Srbija će kroz inicijativu Otvoreni Balkan i na sve druge načine nastaviti da gradi mostove prijateljske saradnje sa svima kojima je stalo do toga da naš region zauvek za sobom ostavi mračno doba međuetničkih podela i sukoba i krene put razvoja i napretka, dodao je.

Comments

Pročitaj još