• Početna>
  • Vesti>

Bisljimi: Srpska strana donela nove predloge koji su neprihvatljivi

Foto: RTK

Glavni pregovarač Kosova, Besnik Bisljimi, izjavio je da je sastanak bio neuspešan jer je srpska strana donela nove predloge koji su neprihvatljivi, čak i u poređenju s njihovim prethodnim stavovima tokom ranijih sastanaka.

Bisljimi je rekao da, ne samo danas, već nije bilo svrhe održavati poslednje sastanke jer, prema njegovim rečima, nije bilo pozitivnih pomaka sa srpske strane od trećeg sastanka.

“Ne postoji logika da se ponovo sastanemo o ovoj temi jer Srbija nije zainteresovana za rešenje. To je bio zaključak gospodina Lajčaka, koji je rekao da ako su strane voljne da budu konstruktivne i dostave konstruktivne predloge, tada će biti spreman da organizuje novi sastanak”, izjavio je Bisljimi na kraju sastanka.

Razgovori u sedištu EU trajali su gotovo devet sati. Ovo je bio sedmi sastanak na kojem je raspravljano o pitanju dinara.

Kosovski glavni pregovarač Besnik Bisljimi rekao je da je srpska strana pokazala da se povlači i od svojih stavova, i pomenuo je da je zvanični Beograd promenio stav u vezi s vlastitim predlozima poslatim samo dan ranije u Briselu.

“Bilo je samo povlačenja. Čak su se povukli i od svojih predloga i komentara koje su poslali juče u Brisel. Na primer, juče su se složili s osnivanjem nove kompanije na Kosovu koja bi privremeno mogla prebacivati novac u kovertama za ljude koji ne mogu otvoriti bankovne račune. Danas su došli s insistiranjem da ta kompanija bude srpska državna koja bi se formirala na Kosovu kao privatni entitet”, objasnio je Bisljimi.

Comments

Pročitaj još