• Početna>
  • Vesti>

„Srbija Danas“ od kvara na električnoj mreži u više opština, do „nikada većeg problema za lažnu državu“

Snažno nevreme zahvatilo je ovog vikenda predele Balkanskog poluostrva usled čega je u pojedinim delovima Kosova došlo do kvarova na električnoj mreži, te je određeni broj potrošača ostao bez struje. Izveštavajući o ovoj temi, tabloid Srbija Danas odlučio se za bombastičan, ali i netačan naslov, navodeći da struje nije bilo na celom Kosovu. Istovremeno i ovoj vesti sa tehničkom temom, dali su politički kontekst. 

LAŽNA DRŽAVA U NIKAD VEĆEM PROBLEMU: Doživeli totalan kolaps, struja nestala u celoj zemlji„, naslov je teksta koji je u nedelju objavio ovaj tabloid.

Izvor vesti je zapravo Tanjug, koji je svoju vest naslovio sa „Prekid struje na KiM usled jakog nevremena“, bez iznošenja informacije da je električna energija nestala na celom Kosovu.

Iako Srbija Danas u naslovu saopštava da je struja nestala „u celoj zemlji“, odnosno da „lažna država nikada nije bila u većem problemu“ u samom tekstu ova informacija nije potkrepljena, odnosno čak se to i ne navodi.

Konstatuje se da je usled jakog nevremena „širom Kosova i Metohije“ došlo do kidanja žica i pada bandera, što je dovelo i do prekida snadbevanja električnom energijom.

Ovaj medij ujedno izveštava da su najteže pogođeni regioni Prištine, Peći, Uroševca i Kosovske Mitrovice, a da u većem delu Gračanice nije bilo struje od tri sata u subotu do 12 časova u nedelju.

Za informaciju o „kidanju žica i padu bandera“ na kraju ovog teksta se kao izvor pominje Kompanija za distribuciju električne energije na Kosovu (KEDS).

KEDS je saopštio da će kvarovi biti otklonjeni u najkraćem roku i zamolio potrošače za razumevanje, ovom rečenicom završava se tekst objavljen na sajtu tabloida Srbija Danas, a čiji je autor zapravo agencija Tanjug.

Da su snažni vetrovi pričinili štetu na elektromreži na Kosovu, te da su najgore prošli Uroševac, Priština, Mitrovica i Peć, KEDS je saopštio u nedelju u popodnevnim satima, uz više fotografija porušenih bandera.

Međutim, u istom ovom saopštenju navodi se da je „određeni“ broj korisnika ostao bez struje, a ne kako to navodi Srbija Danas, „cela zemlja“ u tekstu koji je obljavljen četiri sata kasnije.

Comments

Pročitaj još