• Početna>
  • Vesti>

Nagrade za najbolje likovne i literarne radove na konkursu “Deca Mitrovice Svetom Dimitriju na dar”

Foto: Radio Mitrovica sever

U organizaciji Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, danas su u Kosovskoj Mitrovici, uručene nagrade autorima najboljih likovnih i literarnih radova, pristiglih na konkurs „Deca Mitrovice Svetom Dimitriju na dar“.

Direktor Petar Trajković zahvalio se profesorima i nastavnicima  osnovnih i srednjih škola koji su se angažovali u radu sa decom.

Ovakve manifestacije organizujemo godinama i organizovaćemo i u naredmo periodu, rekao je Trajković navodeći da to jeste opredeljenost Ustanove svojom delatnošću i radom.

U radu stručnog žirija učestvovali su profesori sa fakulteta Univerziteta Priština u Kosovskoj Mitrovici

Nagradu za najbolji likovni rad u mlađoj kategoriji osnovnoškolskog obrazovanja, dobila je Anika Mirković, drugo mesto pripalo je Kemalu Alidoviću, a treće Dariji Delibašić. U kategoriji viših razreda osnovnih škola, autori najboljih radova su Petra Milošević – prvo mesto, Jovana Stanković – drugo i Anja Savić – treće mesto. Pohvale za maštovitost uručene su Marti Jevtić, Milutinu Dimitrijeviću i Martinu Kostiću za mlađi, odnosno Sofiji Micić, Milici Cvejić i Danici Đurić za stariji uzrast.

Na likovnom konkursu učestvovali su i srednjoškolci iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur” i među njima nagrađeni su Petar, Spiridon i Sretko Vulićević.

Na literarnom konkursu, pobednik u mlađoj kategoriji osnovaca je Lenka Rakić. Na drugom mestu je Nikolija Jevtić, a na trećem Hrista Đorđević. Među đacima viših razreda osnovnih škola, prvu nagradu osvojio je Dušan Timotijević, drugu Martin Popović i treću Ana Milosavljević.

Među srednjoškolcima, najbolji literarni rad napisala je Milena Zdravković. Iza nje je Anđela Rakić, a na trećem mestu Iva Jovović.

Pohvale za izuzetan literarni rad uručene su Dariji Milosavljević, Petri Luković,Dušanu Pavloviću, Hani Hot, Nikolini Rakić, Nađi Milosavljevi, Teodori Stojković i Nađi Dančetović.

Pokorovitelj manifestacije je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još