• Početna>
  • Vesti>

Eljšani: U planu oko 200 kamera na četiri lokacije na severu Kosova

Foto Radio Mitrovica sever

Umesto na tri, kako je prethodno najavljeno, nadzorne kamere Kosovske policije biće postavljene ipak na četiri lokacije u severnom delu Mitrovice. Policija ima u planu da sever Kosova do kraja godine bude pokriven sa oko 200 kamera, potvrdio je za Radio Kontakt plus zamenik komandira Kosovske policije za region sever, Veton Eljšani.

Kosovska policija započela je 26. aprila sa postavljanjem dodatnih sigurnosnih kamera u severnom delu Mitrovice, usled više incidenata na severu Kosova.

Kao odgovor na to, prema izjavi Eljšanija, policija ima u planu da instalira kamere na ključnim lokacijama u četiri opštine na severu Kosova „radi nadzora i bezbednosti građana“.

Najpre je počela sa instaliranjem kamera u severnom delu Mitrovice,  kod autobuske stanice i Srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“.

Kamere će narednih dana biti postavljene i u blizini Spomenika knezu Lazaru, ali i na četvrtoj lokaciji – na raskrsnici u Sutjeskoj ulici, u neposrednoj blizini mesta ubistva Olivera Ivanovića.

„U Severnoj Mitrovici postavićemo sedam ili osam dodatnih kamera“, naveo je Eljšani.

U narednom periodu, postavljanje kamera očekuje se i u ostalim opštinama na severu Kosova.

Prema rečima zamenika komandira Kosovske policije za region Sever, u planu je da sever Kosova bude pokriven sa oko 200 kamera, uključujući i postojeće.

„Plan nam je da do kraja godine sever Kosova ima oko 200 kamera”, kazao je on ne precizirajući koliko kamera trenutno broji sever Kosova.

Policija je o postavljanju dodatnih kamera obavestila Agenciju za informacije i privatnost, dodao je on.

„Pozvali smo ih i oni su nam danas bili u poseti, obavestili smo ih o postavljanju kamera i našim planovima. Očekujemo da će se u vezi sa ovim pitanjem narednih dana oglasiti saopštenjem za medije“, naveo je Eljšani.

Comments

Pročitaj još