• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Demantujemo razne lažne informacije koje stvaraju osećaj nesigurnosti među građanima

Kosovska policija demantovala je da je sinoć na području severne Kosovske Mitrovice hapsila i maltretirala građane i navela da „sve svoje policijske zadatke preduzima isključivo u okviru zakonskih ovlašćenja i u interesu građana“.

U saopštenju dostavljenom medijima, policija navodi da se radi o lažnim vestima koje imaju za cilj da stvore osećaj nesigurnosti među građanima.

„Demantujemo razne, lažne informacije kojima raspolažemo. Šuška se da kosovska policija, na severu Mitrovice, hapsi i maltretira građane, tokom vršenja policijskih dužnosti. Kruženje ovih neistinitih informacija ima za cilj dezinformisanje i kreiranje nebezbednosti građana“, navodi se u saopštenju kosovske policije.

U saopštenju nije precizirano koja je to informacija neistinita, ali su naveli da je pogranična policija sinoć sprečila izvesna lica u alkoholisanom stanju, da ometaju policiju u vršenju dužnosti.

„Prilikom obavljanja policijskih dužnosti na kontrolnom punktu na severu Mitrovice službenike pogranične policije je u vršenju dužnosti sprečilo lice koje je bilo u pijanom stanju, i koje je potom policija prema predviđenoj proceduri dopratila do policijske stanice“ objašnjava se u tekstu.

Iz policije ističu da je jedina svrha sprovođenja policijskih dužnosti i ovlašćenja “sprečavanje i suzbijanje svih vrsta kriminala i krijumčarenja, očuvanje reda i javne bezbednosti, kao i obezbeđivanje bezbednosti svim građanima bez razlike”.

Iz policije apeluju na građane da ne nasedaju na neistinite i neproverene informacije.

Na osnovu saopštenja nemoguće je utvrditi incident o kome je vest bila netačna, ali se sinoć na društvenim mrežama pojavila informacija o navodnoj pucnjavi, pretresima i hapšenjima na području opštine Zubin Potok.

Comments

Pročitaj još