• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Jarinje i Brnjak i dalje zatvoreni za saobraćaj; četiri slučaja upotrebe vatrenog oružja, povređenih nema

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni za saobraćaj, dok se na svim ostalim prelazima, primenjuje  odluka kosovske Vlade  o izdavanju posebnog dokumenta putnicima sa srpskim ličnim kartama, saopšteno je iz kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Dva granična prelaza Jarinje i Bernjak i dalje ostaju zatvorena za saobraćaj, zbog nastavka blokade saobraćajnica u pravcu ova dva granična prelaza, koju su teškom opremom izvršile organizovane kriminalne grupe” stoji u saopštenju.

Iz ovog ministarstva navode da je juče u više navrata, dolazilo i do upotrebe vatrenog oružja.

“Zvanične informacije potvrđuju da je juče, 31.07.2022, nakon blokade puteva na severu, u četiri slučaja pucano na policijske jedinice, a u jednom slučaju se čula detonacija. Na sreću, nema povređenih među građanima ili policajcima” stoji u saopštenju.

Kako se ističe u tekstu, juče su na severu Kosova  prijavljena i četiri slučaja maltretiranja – nanošenja fizičkih povreda i materijalne štete putnicima albanske nacionalnosti.

“Albanski državljani koji su putovali u tom delu, zaustavljani su i maltretirani, nanošene su im povrede i materijalna šteta na vozilima, od strane lica za koje se sumnja da su bili deo organizacija za blokiranje puteva” ističe se.

Kako se dodaje na kraju saopštenja, Kosovska policija će sve dalje radnje preduzeti u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

Comments

Pročitaj još