• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Kurti nastoji da maltretiranjem golorukog srpskog naroda stiče političke poene i ugrožava mir

Foto: Srpska lista

Svojim jednostranim potezima Aljbin Kurti nastoji da maltretiranjem golorukog srpskog naroda stiče jeftine političke poene, i na taj način je jedini koji najdirektnije ugrožava mir na ovim prostorima, svestan da nije u stanju da unapredi život Albanaca, niti ispuni ijedno obećanje koje je dao u kampanji, saopštila je Srpska lista.

“Za razliku od Aljbina Kurtija, koji po svaku cenu želi haos i maltretira Srbe, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, zajedno sa Srpskom listom je tu da sačuva srpski narod od nasrtaja iz Prištine, jer nam je mir preko potreban u ovim kriznim vremenima” navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste naglašavaju da je primera za Kurtijeve zle namere nebrojeno.

“Serija incidenata i primera institucionalnog nasilja, koje obiluje zloupotrebom ovlašćenja, prekomernom, nesrazmernom i neiznuđenom primenom brutalne sile nad golorukim građanima, Srbima, koje pripadnici kosovskih specijalnih jedinica kako na severu tako i na jugu sprovode nedeljama unazad su najbolji dokaz da Kurti želi da stvori takve uslove kako bi Srbi napustili svoja vekovna ognjišta” ističe se.

Naravno, na putu ostvarenja tog njegovog plana, Kurti uviđa da je protivnik potpredsednik Radoičić i Srpska lista, koja pod jedan barjak okuplja sve Srbe, dodaje se.

“Zato ne čudi namera da se najbolji među nama proteraju lažnim optužbama kako bi se Srbi obezglavili, a Kurti nesmetano okupirao sever” stoji u saopštenju.

Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu da ne ćuti na ugrožavanje mira i da, kako se navodi, nadležne međunarodne snage, koje su odgovorne za mir i bezbednost, spreče Kurtija da izazove sukobe na ovim prostorima.

Kako prenose prištinski mediji, kosovski premijer Aljbin Kurti ranije danas je izjavio da je cilj potpredsednika Srpske liste Milan Radoičić destabilizacija severa Kosova i Metohije.

Comments

Pročitaj još