• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Kada vam uskrate pravo glasa, sledi ukidanje prava na mišljenje i slobodan govor

“O položaju Srba na KiM najbolje govore izjave Fatmira Šeholija, direktora nečega što se ironično zove “Institut za afirmaciju međuetničkih odnosa” da će “zvaničnici Beograda odgovarati za ratnohuškačke izjave“ i preti nam međunarodnim akterima koji „pomno prate“ naše izjave”, napisala je na Tviteru premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kada vam uskrate pravo glasa, kao što je Priština to uskratila Srbima ove godine, sledi ukidanje prava na mišljenje i slobodan govor.

“Šeholi kaže sledeće: ZSO će biti formirana tek kad Srbija prizna Kosovo, a svi oni koji se zalažu za formiranje ZSO će odgovarati. Dakle, pozivanje na poštovanje međunarodnih sporazuma je poziv na rat, a pozivanje na nepoštovanje ovih sporazuma je afirmacija međuetničkih odnosa. Zanimljivo.”, navodi Brnabić.

Ističe da konačno, ovo zaista “dovoljno govori o ovdašnjim medijima koji ovakve ljude pozivaju za komentare i mišljenje i tretiraju kao relevantne i kredibilne sagovornike”.

“Za kraj, evo još jedne “ratnohuškačke” izjave od mene: „KADA ĆE ZAJEDNICA SRPSKIH OPŠTINA BITI FORMIRANA?“, zaključila je premijerka Srbije.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još