• Početna>
  • Vesti>

Tradicionalni defile kulturno-umetničkih društava povodom 28. Mitrovačkog festivala kulture

Foto: Radio Mitrovica sever

Povodom 28. Mitrovačkog festivala kulture večeras je organizovan tradicionalni defile kulturno-umetničkih društava.

Folklorni ansambli sa Kosova i Metohije, centralne Srbije i Crne Gore prodefilovali su ulicama Kosovske Mitrovice uz pratnju zvuka harmonike dok su građani uživali u njihovoj atrakciji, narodnoj nošnji i narodnim pesmama.

Svečanom defileu je prethodilo okupljanje kod hrama Svetog Dimitrija, gde se prisutnima obratio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, koji je poručio da je Kosovska Mitrovica danas jedan od najlepših i najsrećnijih gradova.

„Puno nam je srce da možemo da budemo domaćini pravim i čestitim ljudima, koji neguju prave vrednosti. Zasigurno, prava vrednost za kulturu i  društvo se ogleda u vama, koji vrednujete ono što je najvrednije a to je čestitost, poštenje i ljubav prema svojoj državi i narodu. Kulturno-umetnička društva i oni koji bitišu u njemu su jedni od najčistijih, najpoštenijih i čestitih ljudi, što se i dokazalo iz generacije u generaciju. Upravo vi ste oni koji neguju najvrednije i najčistije stvari. Hvala vam na tome i mi smo zaista ponosni i činićemo sve što je u našoj moći da pomažemo kulturu i ono što je naš opstanak i očuvanje pravih vrednosti“ istakao je Spirić.

Spirić je dodao da KUD „Kosovski Božur“ zajedno sa Kulturnim centrom „Dragica Žarković“ pokazuje da je Kosovska Mitrovica grad topline i ljubavi i da će u budućnosti nastojati na broj članova postane još veći.

Nakon defilea gradom, učesnici festivala su se okupili kod spomenika knezu Lazaru, gde će biti održan revijalni koncert u kojem će učestvovati 11 kulturno-umetničkih društava.

Comments

Pročitaj još