• Početna>
  • Vesti>

Osmani sa Stjuartom Pičom: Da budemo ravnopravno tretirani u dijalogu sa Beogradom

Kosovska predsednica Vjosa Osmani prenela je specijalnom izaslaniku Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartu Piču da dijalog sa Beogradom “treba ravnopravno da tretira obe strane” i istakla “da je Kosovo posvećeno dijalogu, kao procesu usmerenom na međusobno priznavanje”.

“Kosovska strana je konstruktivna u dijalogu a Srbija pravi opstrukcije nesprovođenjem potpisanih sporazuma”, navela je Osmani i u tom kontekstu, pomenula “negativan uticaj Rusije kao otvorenu tendenciju destabilizacije regiona”.

U saopštenju iz njenog kabineta, navodi se da je Osmanijeva Piču čestitala na dužnosti i aktivnoj ulozi Velike Britanije u regionu Balkana.

“Velika Britanija je među glavnim saveznicima, sa ključnom ulogom u procesu oslobođenja, nezavisnosti i izgradnje Kosova. Što je veća uloga ove države u važnim procesima našeg regiona, to će rezultati biti veći i korisniji za građane Kosova”, tvrdi Osmani.

Zahvalila se ambasadi Velike Britanije u Prištini, koja prema njenim rečima radi vredan posao u podršci projektima, uključujući vladavinu prava i žrtve seksualnog nasilja.

Istakla je da su u Prištini posvećeni povećanju saradnje sa Velikom Britanijom, posebno u ekonomskim i odbrambenim pitanjima.

Britanski izaslanik se u Prištini sastao i sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Izvor: RTS / Radio Mitrovica sever

Foto: Reporteri

Comments

Pročitaj još