• Početna>
  • Vesti>

Vučević: Srbija ima crvene linije, nema priznanja nezavisnosti Kosova

Tanjug

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je u sredu uveče da za Srbiju postoje crvene linije, kao i da ni de jure ni de fakto ne može biti priznavanja nezavisnosti Kosova.

“Nikada niko nije potpisao, nikada predsednik države nije rekao da je to prihvaćeno, nego da je francusko-nemački plan prihvatljiv kao polazna osnova za dalje razgovore, ali da za Srbiju postoje crvene linije, a to je da Kosovo i Metohija ne može biti ni de jure, ni de fakto priznato kao nezavisna država. Nema nikakvog prihvatanja nezavisnosti Kosova”, poručio je Vučević na sednici Skupštini Srbije.

On je to rekao odgovarajući na optužbe šefa poslaničke grupe Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića da je Aleksandar Vučić izvršio državni udar i prihvatio nemačko-francuski sporazum.

Rekao je da smatra da Aleksandar Vučić radi na najbolji mogući način na očuvanju države Srbije, čuvajući njenu političku nezavisnost i vojnu neutralnost, čuvajući njene vitalne nacionalne, državne i narodne interese, čuvajući Kosovo u gotovo nemogućim uslovima.

“Srbija je danas daleko mnogo snažnija, ima odgovornu i stabilnu vlast, ima poverenje građana u ono što radimo. I ja sam siguran da će Srbija u svim ovim geopolitičkim okolnostima, čuvati našu državu, naš narod, jačajući vojsku i ekonomiju, tako što će da rastu i plate i penzije. A naš vitalni državni interes je da čuvamo Kosovo i Metohiju”, zaključio je Vučević.

Comments

Pročitaj još